Foreløpig stans for ny riksvei 4

Regjeringen velger å ikke sette av midler til bygging av ny riksvei 4 mellom Kjul og Rotnes. "Dette er intet mindre enn et landeveisrøveri", sier ordfører Hilde N. Thorkildsen.

I Avtalen mellom Oslo og Akershus fylkeskommune om Oslopakke 3 ble man enig om at ny riksvei 4 mellom Kjul og Rotnes skulle bygges. Regjeringen velger å avvise dette i sitt forslag til nasjonal transportplan.

Ny riksvei 4 mellom Kjul og Rotnes er nødvendig for at man skal få til den nødvendige sentrumsutviklingen i Nittedal. Allerede i dag står både biler og busser og stamper i kø. Det at regjeringen ikke går videre med dette prosjektet er lite framtidsrettet og heller ikke svært miljøvennlig.

"Samferdselsministeren ødelegger ikke bare planene for Nittedalssamfunnet, men dette påvirker også kommunikasjonen til Hadelandsområdet og vest-Oppland", sier Hilde Thorkildsen.

Arbeiderpartiet vil fortsette å jobbe for at planene om ny riksvei 4 kommer inn i nasjonal transportplan når planen skal behandles i Stortinget før sommeren.