Gode arbeidsplasser og et framtidsrettet næringsliv

Sammen om gode arbeidsplasser

Nittedal Arbeiderparti vil:

  • Skape en heltidskultur i Nittedal kommune. Hele, faste stillinger er hovedregelen; alltid.
  • Forsterke innsatsen for å nå målet om 2 lærlinger pr 1000 innbyggere.
  • Satse på etter- og videreutdanning for ansatte, og bidra med gode praksisplasser for studenter som utdanner seg til velferdsyrker.
  • Øke rekrutteringen av menn til oppvekstsektoren og videreføre arbeidet med «Menn i Helse».
  • Gi flere mennesker med funksjonsnedsettelser mulighet til å få jobb.

Gode arbeidsplasser og ei lønn det går an å leve av er avgjørende for trygghet i hverdagen. Dette gjelder enten man er ansatt i kommunens eller i andre deler av det lokale arbeidslivet i Nittedal.

Kommunen er en av Nittedals største arbeidsplasser med omkring 1500 ansatte. Det er våre flinke og kompetente ansatte som sørger for det gode liv i Nittedal; i barnehagene, på skolene, i helse- og omsorgssektoren, i kultursektoren i tekniske tjenester og i plan- og bygningstjenesten. Gode arbeidsplasser for våre ansatte er avgjørende for at innbyggere får gode tjenester.Det er avgjørende å satse på kompetanse og kvalifisering. Hele stillinger er hovedregelen. Arbeidsmiljøet i Nittedal skal forebygge fravær og frafall.

 

Nittedal Arbeiderparti vil inkludere innbyggere som har falt utenfor. Vi skal også prioritere å få unge inn i aktivitet, utdanning og arbeid. Nittedal kommune skal gå foran i inkluderingsarbeidet. Et godt samarbeid med de ansattes organisasjoner er viktig for å lykkes med disse store og viktige oppgavene.

Nittedal kommune skal gå foran for å sikre lokalt tilpasset seriøsitetsmodeller med strenge krav, god kontroll og målsetning om ingen anbud til useriøse aktører. Det er viktig at kommunens egne arbeidsplasser tilrettelegges for bruk av bærekraftig teknologi for å støtte opp om den grønne omstillingen vi skal gjennom. 

Sammen med det lokale næringslivet

Nittedal Arbeiderparti vil:

  • Styrke kommunens kompetanse på næringsetablering, og legge til rette for at det er enkelt å etablere arbeidsplasser i Nittedal.
  • Sikre et godt samarbeid mellom kommunen og det lokale næringslivet ved å tilrettelegge for faste møtepunkt.
  • Være en god samarbeidspartner for de som ønsker å etablere seg eller starte ny virksomhet i kommunen.
  • Være årvåken og se etter gode, praktiske løsninger i næringslivssaker.
  • Sikre god eierstyring for å oppnå målene ved selskapet.

Nittedal Arbeiderparti er opptatt av at kommunen skal være en god samarbeidspartner med det lokale næringslivet. Vi ønsker å legge til rette for utvikling av næringslivet i bygda, i samarbeid med næringslivet selv. Samarbeidet skal være forutsigbart og framtidsrettet. Et godt samarbeid mellom kommunen og næringslivet er bra for innbyggerne i Nittedal. Det vil legge til rette for flere lærlingeplasser og etablerer flere arbeidsplasser for ungdom og andre utenfor arbeidslivet. 

 

Nittedal Arbeiderparti ønsker at flere bedrifter skal kunne etableres i Nittedal. På denne måten kan flere jobbe i nærheten av der de bor. Nittedal kommune har en sentral beliggenhet med god ressurstilgang. Dette gjør at vi har gode forutsetninger til å etablere ny og moderne næringsvirksomhet som vil være viktig for sentrumsutviklingen. Nittedal kommune må være framoverlent og ubyråkratisk. Vi må sette gode rammer for et sunt og bærekraftig næringsliv, både for det etablerte næringslivet og for de som ønsker å starte noe nytt.

 

Nittedal kommune er medeier og part i ulike interkommunale selskap og selskaps- og samarbeidsformer. En trygg og ansvarlig eierstyring er viktig, både for å gi innbyggerne best mulig tjenester, at ressursene forvaltes på best mulig måte og for å ha kontroll på risiko. En trygg eierstyring er også viktig for å sikre at selskapene drives ansvarlig og til fellesskapets beste, og for å forhindre et stadig mer brutalt arbeidsliv. Dersom Nittedal kommune skal inngå i nye samarbeid, vil vi særlig se etter muligheter for effektive og gode tjenester; hvordan vi kan tiltrekke oss god kompetanse og stimulere til innovasjon og utvikling av tjeneste; i tillegg til å ha demokratisk kontroll og styring.